Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Reddit: Άντλησε $50 εκατ. από επενδυτές

Η αποτίμηση του Reddit με βάση τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης υπολογίζεται στα $500 εκατ. Η ιστοσελίδα εξετάζει την δημιουργία ψηφιακού νομίσματος για να επιστρέψει το 10% της νέας χρηματοδότησης στην κοινότητα των χρηστών.

Reddit: Άντλησε $50 εκατ. από επενδυτές

Τo Reddit άντλησε $50 εκατ. από γύρο χρηματοδότησης στον οποίο συμμετείχαν ο αστέρας της hip-hop Snoop Dogg, ο επενδυτής της Silicon Valley Μarc Andreesen και ο ηθοποιός Jared Leto.

Ο πρόεδρος της Y Combinator, Sam Altman, οργάνωσε την χρηματοδότηση για την ιστοσελίδα, η οποία μετράει 133 εκατ. μηνιαίους χρήστες και αυτοαποκαλείται «το πρωτοσέλιδο του διαδικτύου».

Μεταξύ των επενδυτών στο Reddit περιλαμβάνονται και ο Peter Thiel της Pay Pal και ο Alfred Lin της Sequoia.

Η ιστοσελίδα Recode μετέδωσε ότι η αποτίμηση του Reddit με βάση τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης υπολογίζεται στα $500 εκατ.

«Το Reddit είναι ένα παράδειγμα μιας ιδέας που ξεκίνησε σαν ένα ανέμελο παιχνίδι για να περνάει κανείς τον χρόνο του και έχει εξελιχθεί σε κάτι πολύ ενδιαφέρον» σημείωσε στο blog του ο κ. Altman.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., ο Yishang Wong, CEO του Reddit, ανέφερε την Τρίτη ότι ο νέος γύρος χρηματοδότησης θα χρησιμοποιηθεί για την πρόσληψη προσωπικού και την επέκταση των προϊόντων κινητής τηλεφωνίας και διαφήμισης.

Νωρίτερα το Σεπτέμβριο, το Reddit εισήγαγε μια εφαρμογή για κινητό για τις δημοφιλείς συνεντεύξεις «Ask Me Anything». Στις συνεντεύξεις έχουν συμμετάσχει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, ο Bill Gates και ο David Attenborough.

Σημειώνεται πως η διοίκηση του Reddit σχεδιάζει να επιστρέψει το 10% από τη χρηματοδότηση που έλαβε πίσω στην κοινότητα των χρηστών του, ενδεχομένως μέσω ενός ψηφιακού νομίσματος.

«Εξετάζουμε τη δημιουργία ενός ψηφιακού νομίσματος, το οποίο θα μπορεί να ανταλλαχθεί με τις μετοχές του Reddit και μετά να διανέμουμε το νόμισμα στην κοινότητα. Οι επενδυτές έχουν κάνει δεκτό τον όρο αυτό. Είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει» σημείωσε ο κ. Wong.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v