Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λάθος εντολή 68 τρισ. γεν στο Τόκιο!

Η εσφαλμένη εντολή στις over-the-counter συναλλαγές αφορούσε 42 μετοχές και προκάλεσε πανικό το πρωί στην γιαπωνέζικη αγορά, όταν στις οθόνες των traders άρχισαν να φλασάρουν απίστευτοι όγκοι συναλλαγών επί blue-chips.

Λάθος εντολή 68 τρισ. γεν στο Τόκιο!

Τριγμούς προκάλεσε στο χρηματιστήριο του Τόκιο μια εσφαλμένη εντολή, κατά την οποία μια μεταβίβαση ύψους 68 τρισ. γεν (617 δισ. δολ.), από αγνώστου στοιχείων χρηματιστή,πέρασε στο σύστημα και πολύ γρήγορα ανακλήθηκε.

Η εσφαλμένη εντολή στις over-the-counter συναλλαγές αφορούσε 42 μετοχές και προκάλεσε πανικό το πρωί στην γιαπωνέζικη αγορά, όταν στις οθόνες των traders άρχισαν να φλασάρουν απίστευτοι όγκοι συναλλαγών επί blue-chips όπως η Toyota Motor, η Nomura, η MUFG και η Honda.

Δεν είναι η πρώτη «γκάφα» που συμβαίνει στο χρηματιστήριο του Τόκιο, αλλά είναι μια από τις μεγαλύτερες.

Το 2009 το χρηματιστήριο ανέστειλε την διαπραγμάτευση μετατρέψιμων μετοχών της εταιρίας βιντεοπαιχνιδιών Capcom, όταν η UBS κατά λάθος έδωσε εντολή 30 τρισ. γεν για το χρεόγραφο, αντί για 30 εκατ. γεν.

Το 2005, ένας rader της Mizuho Securities ήθελε να πουλήσει μια μετοχή της εταιρίας J-Com έναντι 610.000 γεν, αλλά κατέληξε να πουλάει 610.000 μετοχές για 1 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v