Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Έκτακτο σενάριο ετοιμάζει η κεντρική τράπεζα

Το ΔΝΤ έκοψε την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της ρωσικής οικονομίας το 2015 στο 0,5%. Ο επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ρωσία επικαλέστηκε τις γεωπολιτικές εντάσεις ως αιτία για την μείωση των προβλέψεων.

Ρωσία: Έκτακτο σενάριο ετοιμάζει η κεντρική τράπεζα

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας εργάζεται σε έκτακτα μέτρα για την στήριξη της οικονομίας αν η τιμή του πετρελαίου υποχωρήσει κατά ένα τρίτο, ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μείωσε στο μισό τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της ρωσικής οικονομίας το 2015.

Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε δηλώσεις ανώτατου αξιωματούχου της ρωσικής κεντρικής τράπεζας, σύμφωνα με τις οποίες η τράπεζα ετοιμάζει ένα έκτακτο σενάριο που θα εφαρμοστεί αν το πετρέλαιο πέσει κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι. Το σενάριο αυτό θα προστεθεί σε τρία ακόμα σενάρια της κεντρικής τράπεζας για το outlook των επόμενων τριών ετών.

«Ο στόχος του σεναρίου αυτού είναι προετοιμάσει ένα σχέδιο δράσης που θα εφαρμοστεί για τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων» ανέφερε σε συνέδριο ο αξιωματούχος.

Εντωμεταξύ, το ΔΝΤ έκοψε την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της ρωσικής οικονομίας το 2015 στο 0,5%. Ο επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ρωσία επικαλέστηκε τις γεωπολιτικές εντάσεις ως αιτία για την μείωση των προβλέψεων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v