Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nτράγκι: Η ΕΚΤ δεν μπορεί από μόνη της να φέρει ανάπτυξη

Ο Μάριο Ντράγκι τόνισε πως πρέπει να γίνουν βήματα στο μέτωπο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής πολιτικής.

Nτράγκι: Η ΕΚΤ δεν μπορεί από μόνη της να φέρει ανάπτυξη

Η νομισματική πολιτική δεν μπορεί από μόνη της να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη και να επαναφέρει την ευρωζώνη στην ανάπτυξη, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ντράγκι επισήμανε πως πρέπει να παίξει το ρόλο της και η δημοσιονομική πολιτική και να γίνουν βήματα στο μέτωπο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. 

Υπενθυμίζεται ότι χθές οι FT ανέφεραν πως ο κεντρικός τραπεζίτης προωθεί την παράκαμψη του κανόνα που απαγορεύει την αγορά πακέτων τιτλοποιημένων δανείων -γνωστών ως ABS- από χώρες που βαθμολογούνται ως «junk». Στόχος, σύμφωνα με τους FT είναι η αγορά τίτλων από Ελλάδα και Κύπρο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ, υπό την ηγεσία του κ. Draghi, θα προτείνει να χαλαρώσουν οι υπάρχουσες απαιτήσεις για την ποιότητα των ενεργητικών που αποδέχεται η κεντρική τράπεζα, ώστε να μπορέσει ο νομισματικός θεματοφύλακας να αγοράσει τα πιο ασφαλή πακέτα, γνωστά ως senior tranches, από ABSs της Ελλάδας και της Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v