Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moscovici: Δεν θα υπάρξουν ευρωομόλογα στη δική μου θητεία

O νέος επίτροπος Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι θα στραφεί και εναντίον της πατρίδας του της Γαλλίας για τους δημοσιονομικούς κανόνες. Προβλέπει ότι τα ομόλογα δεν θα τεθούν επί τάπητος στην 5ετία.

Moscovici: Δεν θα υπάρξουν ευρωομόλογα στη δική μου θητεία

Ο νέος Επίτροπος της ΕΕ για τα οικονομικά, ο Γάλλος Pierre Moscovici, δήλωσε ότι το θέμα των ευρωομολόγων δεν αναμένεται να συζητηθεί τα επόμενα πέντε χρόνια. 

Απαντώντας σε ερωτήσεις σε ομιλία του ενώπιον του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για την επικύρωση του διορισμού του στη θέση του Επιτρόπου, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας δήλωσε: "Δεν έχει έρθει ακόμη ο χρόνος για ευρωομόλογα". 

Ο Moscovici προσέθεσε ότι το θέμα των ευρωομολόγων δεν αναμένεται να μπει στο τραπέζι των συζητήσεων κατά τη διάρκεια της 5ετούς του θητείας. 

Η Γερμανία και άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης αντιδρούν σθεναρά στην πρόταση για ευρωομόλογα, υποστηρίζοντας οτι θα προκαλέσουν άνοδο στα πολύ χαμηλά επιτόκια δανεισμού που απολαμβάνουν σήμερα.

Ο κ. Μοσκοβισί ρωτήθηκε ιδιαίτερα από τους βουλευτές για το αίτημα της Γαλλίας να αναβληθεί για τρίτη φορά η επίτευξη του στόχου για το έλλειμμα. Απάντησε ότι οι κανόνες για τα ελλείμματα «θα πρέπει να ισχύουν για όλους» και τόνισε πως θα «ενεργήσω όπως επιβάλλεται». «Θα είμαι προσεκτικός φύλακας των κανονισμών» είπε ο Moscovici, τονίζοντας ότι θα είναι «αμερόληπτος και δίκαιος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v