Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φινλανδία: Μειώνει το προσωπικό η δημιουργός του Angry Birds

Η φινλανδική εταιρεία ανακοίνωσε πως δεν σκοπεύει να αλλάξει την γενική της κατεύθυνση και πρόσθεσε πως η στρατηγική της στόχευση παραμένουν τα παιχνίδια, τα μίντια και τα καταναλωτικά προϊόντα.

Φινλανδία: Μειώνει το προσωπικό η δημιουργός του Angry Birds

Η φινλανδική εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών Rovio, δημιουργός του δημοφιλούς παιχνιδιού Angry Birds, σχεδιάζει να μειώσει 130 θέσεις εργασίας στην Φινλανδία ή περίπου το 16% του εργατικού της δυναμικού.

Όπως μεταδίδει το Reuter, τα λειτουργικά κέρδη της Rovio μειώθηκαν στο μισό την περασμένη χρονιά, στα €36,5 εκατ., εξαιτίας της στασιμότητας των πωλήσεων και της πραγματοποίησης επενδύσεων.

«Είχαμε χτίσει την ομάδα μας περιμένοντας ταχύτερη ανάπτυξη. Ως εκ τούτου, ανακοινώσαμε σήμερα ότι σχεδιάζουμε να απλοποιήσουμε τον οργανισμό μας, χρειαζόμαστε επίσης να εξετάσουμε πιθανές μειώσεις στο προσωπικό» ανέφερε σε ανακοίνωση ο CEO, Mikael Hed.

Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο, αναλυτές έχουν υποστηρίξει πως η Rovio άργησε να απαντήσει στην μετατόπιση προς ελεύθερα διαθέσιμα παιχνίδια σε έξυπνα κινητά και ταμπλέτες.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Πέμπτη πως δεν σκοπεύει να αλλάξει την γενική της κατεύθυνση και πρόσθεσε πως η στρατηγική της στόχευση παραμένουν τα παιχνίδια, τα μίντια και τα καταναλωτικά προϊόντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v