Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

IIF: «Απτόητες» οι εισροές κεφαλαίων σε αναδυόμενες

Το Institute of International Finance αναβάθμισε την πρόβλεψη για τις ροές κεφαλαίων προς της αναδυόμενες αγορές για το σύνολο του έτους 2014, κατά 130 δισ. δολ. στα 1.162 δισ. δολ.

IIF: «Απτόητες» οι εισροές κεφαλαίων σε αναδυόμενες

Οι διεθνείς επενδυσεις σε αναδυόμενες οικονομίες έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες μέχρι στιγμής στο έτος, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις κορυφαίων οικονομολόγων ανά τον πλανήτη, ότι η αύξηση των χρεών στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, θα δημιουργήσει προβλήματα.

Το Institute of International Finance αναβάθμισε την πρόβλεψη για τις ροές κεφαλαίων προς της αναδυόμενες αγορές για το σύνολο του έτους 2014, κατά 130 δισ. δολ. στα 1.162 δισ. δολ. Οι επενδυτικές εισροές στο 2015 αναμένεται να διαμορφωθούν σε ανάλογα επίπεδα.

Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν έδειξαν ότι στις εισροές χαρτοφυλακίου Σεπτεμβρίου αποκατέστησαν στις απώλειες του καλοκαιριού, αν και πάντως παρέμειναν κάτω από τον μέσο όρο των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Η εκτίμηση για το σύνολο του 2014, είναι κατά 80 δισ. δολ. χαμηλότερη από εκείνη του 2013, εξαιτίας σε μεγάλο βαθμό των επιπτώσεων από τις ρωσικές κυρωσεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v