Σ. Αραβία: Στα $6 δισ. στοχεύει η IPΟ της τράπεζας NCB

Η NCB θα πουλήσει περίπου 500 εκατ. μετοχές στα 45 ριάλ την μία, σύμφωνα με ανακοίνωση του χρηματιστηρίου Σαουδικής Αραβίας.

Σ. Αραβία: Στα $6 δισ. στοχεύει η IPΟ της τράπεζας NCB

Η μεγαλύτερη τράπεζα στη Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να αντλήσει $6 δισ. (22,5 δισ. ριάλ) από την αρχική δημόσια προσφορά στο χρηματιστήριο της χώρας.

Η NCB θα πουλήσει περίπου 500 εκατ. μετοχές στα 45 ριάλ την μία, σύμφωνα με ανακοίνωση του χρηματιστηρίου Σαουδικής Αραβίας. Η εγγραφή στην δημόσιο προσφορά θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 19 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου. Η πώληση περιορίζεται αποκλειστικά σε Σαουδάραβες επενδυτές. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η πώληση θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο για το 2014, μετά από τα $25 δισ. που άντλησε η κινεζική Alibaba. H προσφορά θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Μέσης Ανατολής, ξεπερνώντας τα $5 δισ. που άντλησε η Dubai DP World το 2007.

«Είναι μια μεγάλη συμφωνία για την αγορά της Σαουδικής Αραβίας» ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg. «H τιμολόγηση αποτελεί καλό νέο για την χώρα και θα έχει θετικό αντίκτυπο στην απόδοση της αγοράς τις επόμενες εβδομάδες» πρόσθεσε.

Η NCB είναι το μόνο τραπεζικό ίδρυμα από τα δώδεκα της χώρας που είναι εκτός χρηματιστηρίου. Η τράπεζα ανακοίνωσε στις 9 Απριλίου ότι προσέλαβε την HSBC και την Gulf International Bank ως συμβούλους στην διαδικασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v