Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Walt Disney: Επιχείρηση διάσωσης της Euro Disney με €1 δισ.

Στη συμφωνία περιλαμβάνεται έκδοση μετοχών και αναδιοργάνωση χρεών που θα διοχετεύσει 420 εκατ. ευρώ σε ρευστό στον όμιλο Euro Disney και θα σβήσει χρέος ύψους 600 εκατ. ευρώ έναντι της Walt Disney μέσω swap μετοχών.

Walt Disney: Επιχείρηση διάσωσης της Euro Disney με €1 δισ.

Η Walt Disney Co προχώρησε σε διάσωση της ζημιογόνου θυγατρικής της Euro Disney, με συμφωνία χρηματοδότησης 1 δισ. ευρώ (1,3 δισ. δολ.) η οποία θα προσφέρει στον αμερικανικό όμιλο τον πλήρη έλεγχο της μεγαλύτερης τουριστικής ατραξιόν της Ευρώπης.

Στη συμφωνία περιλαμβάνεται έκδοση μετοχών και αναδιοργάνωση χρεών η οποία θα διοχετεύσει 420 εκατ. ευρώ σε ρευστό στον όμιλο Euro Disney και θα σβήσει χρέος ύψους 600 εκατ. ευρώ έναντι της Walt Disney μέσω swap μετοχών.

Η Euro Disney ανήκει σήμερα κατά 40% στη Walt Disney και κατά 10% στον Σαουδάραβα πρίγκηπα AlWaleed bin Talal και η έκδοση μετοχών για άντληση 351 εκατ. ευρώ θα είναι ανοιχτή για όλους τους μετόχους αλλά θα την υποστηρίξει η Walt Disney, η οποία θα οφείλει να καταθέσει προσφορά για το σύνολο της επιχείρησης..

Το ψυχαγωγικό πάρκο που βρίσκεται έξω από το Παρίσι, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα λόγω της ύφεσης στην Ευρώπη και τα εισιτήρια έχουν μειωθεί κατά 700-800.000, μόλις στα 14 εκατ. επισκέπτες πέρσι.

Η μετοχή της Euro Disney αντιδρά με βουτιά 13,6% στα 2,99 ευρώ στις πρωινές ευρωπαϊκές συναλλαγές, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τις εξελίξεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v