ΗΠΑ: Απεβίωσε ασθενής από Εμπολα

Αν και σημειώνουμε προόδους, δεν βρισκόμαστε στο σημείο στο οποίο θα έπρεπε να βρισκόμαστε και υπάρχουν επιπλέον ανάγκες οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν ώστε η διεθνής κοινότητα να απαντήσει σωστά σε αυτή την πρόκληση, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

ΗΠΑ: Απεβίωσε ασθενής από Εμπολα

Την τελευταία του πνοή άφησε στο Ντάλας των Ηνωμένων Πολιτειών ο ασθενής που νοσηλευόταν λόγω μόλυνσης από τον ιό.

Η κατάσταση του άνδρα, ο οποίος είχε πρόσφατα μεταβεί στο Τέξας από τη Λιβερία για να επισκεφθεί την οικογένειά του, είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες ημέρες.

Την ίδια ώρα, εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης μπήκε ένας Τούρκος πολίτης που εργάζεται στη Νιγηρία, καθώς παρουσίασε συμπτώματα παρόμοια με αυτά του ιού Έμπολα.

Πρόκειται για έναν 46χρονο, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας. Επέστρεψε πριν από περίπου δέκα ημέρες στην Τουρκία από την Αφρική για να δει την οικογένειά του.

Όπως μεταδίδει το Real.gr, ιατρικές πηγές από την Κωνσταντινούπολη αναφέρουν ότι επισκέφτηκε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο πριν από τέσσερις ημέρες, ωστόσο ο πυρετός που είχε παρουσιάσει δεν υποχώρησε τις επόμενες ημέρες.

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνει περισσότερα για να καταπολεμήσει την επιδημία του ιού Έμπολα, είπε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και κάλεσε τις χώρες να μην κλείνουν τα σύνορά τους.

Κέρι: Έκκληση στη διεθνή κοινότητα να κάνει περισσότερα

Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Βρετανό ομόλογό του Φίλιπ Χάμοντ, ο Κέρι ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να συνεχίσουν τις πτήσεις προς και από τη δυτική Αφρική. «Χρειαζόμαστε οι αεροπορικές εταιρείες να συνεχίσουν να λειτουργούν στη δυτική Αφρική και χρειαζόμαστε τα σύνορα ανοικτά», είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαι εδώ σήμερα για να κάνω μια επείγουσα έκκληση σε όλες τις χώρες του κόσμου να κάνουν περισσότερα» για την αντιμετώπιση αυτής της «έκτακτης παγκόσμιας κρίσης» που «απαιτεί μια έκτακτη παγκόσμια απάντηση».

«Αν και σημειώνουμε προόδους, δεν βρισκόμαστε στο σημείο στο οποίο θα έπρεπε να βρισκόμαστε και υπάρχουν επιπλέον ανάγκες οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν ώστε η διεθνής κοινότητα να απαντήσει σωστά σε αυτή την πρόκληση, να διασφαλίσει ότι προστατεύουμε τους ανθρώπους σε όλες τις χώρες», υπογράμμισε ο Κέρι.

«Περισσότερες χώρες πρέπει να κάνουν περισσότερα», πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός.

Ο Φίλιπ Χάμοντ από την πλευρά του επέκρινε το γεγονός ότι «εξακολουθούν να μην υπάρχουν αρκετές χώρες ικανές να κάνουν τη διαφορά» στη μάχη ενάντια στον Έμπολα.

Από την επιδημία έχουν χάσει τη ζωή τους 3.439 άνθρωποι στη δυτική Αφρική σε σύνολο 7.487 κρουσμάτων σε πέντε χώρες (Σιέρα Λεόνε, Γουινέα, Λιβερία, Νιγηρία, Σενεγάλη), σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που σταματά την 1η Οκτωβρίου.

Παράλληλα ο Αμερικανός υπουργός ζήτησε να ενισχυθεί η οικονομική βοήθεια προς τη Λιβερία, τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε, που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία.

«Όλα αυτά είναι (ενέργειες) άμεσης ανάγκης ώστε να μπορέσουμε να περιορίσουμε άμεσα την επέκταση του Έμπολα», υπογράμμισε ο Κέρι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v