Σόιμπλε: Η ανάπτυξη δεν θα έρθει «κόβοντας επιταγές»

Μεταρρυθμίσεις και πιστή τήρηση των κανόνων ζητά, για άλλη μια φορά, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Σόιμπλε: Η ανάπτυξη δεν θα έρθει «κόβοντας επιταγές»

Eμμένει ο Β. Σόιμπλε στην άποψη ότι τα κράτη μέλη της ευρωζώνης πρέπει να τηρήσουν τους δημοσιονομικούς κανόνες και να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις προκειμένου η νομισματική ένωση να προχωρήσει κανονικά. 

Μιλώντας στην Ουάσιγκτον ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η τόνωση της ανάπτυξης είναι σημαντική για την Ευρώπη αλλά δεν θα επιτευχθεί «κόβοντας επιταγές».

Υπονόησε ότι η γερμανική οικονομία είναι περισσότερο ευάλωτη σε ορισμένα ρίσκα από άλλες χώρες της ευρωζώνης και παραδέχθηκε ότι εσχάτως δείχνει σημάδια αδυναμίας.

Σημειώνεται ότι σήμερα τα μεγαλύτερα οικονομικά ινστιτούτα της Γερμανίας αναθεώρησαν επί τα χείρω τις προβλέψεις τους για το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, προβλέπουν πλέον ρυθμό ανάπτυξης 1,3% για το 2014 και 1,2% για τον επόμενο χρόνο έναντι αρχικής εκτίμησης στο 1,9% και στο 2% αντιστοίχως. Επίσης, οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό υποβαθμίζονται στο 1% για το 2014 και στο 1,4% για το 2015 έναντι αρχικής εκτίμησης στο 1,3% και στο 1,8% αντιστοίχως.

Η Γερμανία κατέγραψε αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Με το μπαράζ των αρνητικών μεγεθών που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, πολλοί προειδοποιούν ότι και το τρίτο τρίμηνο, η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης φλερτάρει επικίνδυνα με τη στασιμότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v