Λονδίνο: Αύξηση τιμών κατοικιών 20% τον Αύγουστο

Η εθνική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι τιμές των κατοικιών στην βρετανική πρωτεύουσα αυξήθηκαν 19,6% τον Αύγουστο στο 12μηνο.

Λονδίνο: Αύξηση τιμών κατοικιών 20% τον Αύγουστο

Οι τιμές των σπιτιών στην Βρετανία διατήρησαν τον Αύγουστο τον ρυθμό αύξησης του Ιουλίου, που ήταν ο υψηλότερος σε επτά χρόνια, χάρη στην δυναμική ζήτηση για κατοικίες στο Λονδίνο.

Η εθνική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι τιμές των κατοικιών στην βρετανική πρωτεύουσα αυξήθηκαν 19,6% τον Αύγουστο στο 12μηνο. Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό από το 2002 που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.

Για το σύνολο της βρετανικής αγοράς, τα στοιχεία τα ης ONS έδειξαν άνοδο τιμών 11,7% τον Αύγουστο. Η μέση τιμή διαμορφώθηκε στις 274.000 στερλίνες.

Πάντως τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας ONS συγκρούονται με άλλα πιο μακροπρόθεσμα στοιχεία, τα οποία υποδεικνύουν ότι η αγορά ακινήτων του Λονδίνου «αποθερμαίνεται.»

Για παράδειγμα, από την τελευταία έρευνα του ινστιτούτου κτηματομεσιτών Royal Institution of Chartered Surveyors, προκύπτει ότι οι μεσίτες του Λονδίνου αποτυπώνει την πρώτη μείωση τιμών των τελευταίων τριών ετών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v