Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Apple, Facebook: Bonus ... ψύξη ωαρίων στις εργαζόμενες!

Η Apple και Facebook πληρώνουν τα έξοδα ψύξης των ωαρίων των γυναικών εργαζομένων, ως ανταμοιβή για την επιλογή της καριέρας εις βάρος της οικογένειας.

Apple, Facebook: Bonus ... ψύξη ωαρίων στις εργαζόμενες!

Δύο κολοσσοί της Silicon Valley προσφέρουν στις γυναίκες εργαζομένους τους ένα πρωτοφανές «μπόνους»: Η Apple και Facebook πληρώνουν τα έξοδα ψύξης των ωαρίων των γυναικών εργαζομένων, ως ανταμοιβή για την επιλογή της καριέρας εις βάρος της δημιουργίας οικογένειας.

Η Facebook άρχισε πρόσφατα να καλύπτει το έξοδο ψύξης των ωαρίων και η Apple θα αρχίσει τον Ιανουάριο, όπως δήλωσαν εκπρόσωποι των δύο τεχνολογικών κολοσσών στο NBC News. Πρόκειται για τις πρώτες μεγάλες επιχειρήσεις που διαθέτουν αυτού του είδους την εξω-ιατρική κάλυψη.

Η ψύξη ωαρίων επιτρέπει τις γυναίκες να «παγώσουν» την αναπαραγωγική τους δυνατότητα, τρόπον τινά, έως την στιγμή που θα νοιώσουν έτοιμες να γίνουν μητέρες.

Το κόστος της διαδικασίας δεν είναι μικρό: Ανέρχεται στα τουλάχιστον 10.000 δολ. συν 500 δολ. ετησίως για την συντήρηση.

Η Silicon Valley είναι διάσημη για την «ανδροκρατία» της αλλά τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να προσελκύσει θηλυκά ταλέντα, οπότε η πρωτοβουλία αυτή δίνει ένα πλεονέκτημα στην Apple και το Facebook, όσον αφορά τις επιλογές των γυναικών που αφιερώνουν την αναπαραγωγική τους ηλικία στον «βωμό» της αγοράς εργασίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v