Πρόστιμο στην Deutsche Telekom από την Κομισιόν

Η αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επέβαλε πρόστιμο στο γερμανικό όμιλο για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων στην αγορά ευρυζωνικών δικτύων της Σλοβακίας

Πρόστιμο στην Deutsche Telekom από την Κομισιόν

Καταπέλτης ήταν τελικά για το γερμανικό όμιλο τηλεπικοινωνιών η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την γνωστή υπόθεση καταπάτησης των αντιμονοπωλιακών κανόνων στην αγορά ευρυζωνικών δικτύων της Σλοβακίας. Η Κομισιόν επέβαλε τελικά πρόστιμο στην Deutsche Telekom και τη θυγατρική της στη Σλοβακία για αντιμονοπωλιακή πρακτική με τη χρέωση υπερβολικών τιμών χονδρικής.

Συγκεκριμένα, η Κομισιόν επέβαλε πρόστιμο 38,83 εκατ. ευρώ στη Slovak Telekom και τη μητρική εταιρεία Deutsche Telekom "επειδή ακολούθησαν για περισσότερο από μία πενταετία καταχρηστική στρατηγική ώστε να διώξουν τους ανταγωνιστές τους εκτός της σλοβακικής αγοράς ευρυζωνικών υπηρεσιών, παραβιάζοντας τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 

Στην Deutsche Telekom επιβλήθηκε επιπλέον πρόστιμο 31,07 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Κομισιόν.

Σημειώνεται πως η Κομισιόν έχει κρίνει από το 2012 ότι οι υψηλές τιμές χονδρικής της Slovak Telekom εκμηδενίζουν την κερδοφορία του ανταγωνισμού στην αγορά ευρυζωνικών δικτύων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v