ΗΠΑ: Πρώτη πτώση τιμών χονδρικής σε ένα έτος (-0,1%)

Ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε για πρώτη φορά σε ένα έτος και πλέον τον Σεπτέμβριο, ενώ ο δείκτης μεταποίησης Empire διολίσθησε κάθετα τον Οκτώβριο.

ΗΠΑ: Πρώτη πτώση τιμών χονδρικής σε ένα έτος (-0,1%)

Ο δείκτης τιμών παραγωγού μειώθηκε ελαφρώς τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις συνέχισαν να εκτονώνονται, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας του έθνους.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε 0,1% με πτώση για πρώτη φορά σε ένα έτος και πλέον, κυρίως λόγω της πτώσης στις τιμές της βενζίνης. Οι οικονομολόγοι περίμεναν άνοδο 0,1% στον δείκτη τιμών χονδρικής. Στο 12μηνο ο δείκτης τιμών αυξήθηκε 1,6% σε σύγκριση με άνοδο 1,8% τον Αύγουστο στο 12μηνο.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, ο δείκτης μεταποίησης Empire διολίσθησε κάθετα τον Οκτώβριο στο 6,2 μετά το υψηλό 5ετίας στο 27,5 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει στο 21.

Ο δείκτης μεταποίησης Empire αποτυπώνει τα επίπεδα δραστηριότητας μεταποίησης στην Νέα Υόρκη και είναι ο πρώτος σε μια σειρά περιφερειακούς δείκτες μεταποίησης που κοινοποιούνται κάθε μήνα στις ΗΠΑ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v