Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αirbus: Παραγγελία «μαμούθ» από την ινδική IndiGo

Η μεγαλύτερη ινδική αεροπορική έχει υπογράψει μνημόνιο κατανόησης για την παραγγελία 250 αεροσκαφών A320neo. Στα 25 δισ. δολάρια η αξία της παραγγελίας με βάση τις τιμές καταλόγου.

Αirbus: Παραγγελία «μαμούθ» από την ινδική IndiGo

Η Airbus είναι κοντά στο κλείσιμο μιας παραγγελίας «μαμούθ» από την ινδική IndiGo, μεταδίδει η WSJ.

Η μεγαλύτερη ινδική αεροπορική έχει υπογράψει μνημόνιο κατανόησης για την παραγγελία 250 αεροσκαφών A320neo, ανακοίνωσε η Airbus την Τετάρτη.

Με τιμές καταλόγου η αξία της παραγγελίας ανέρχεται στα 25,7 δισ. δολάρια, αλλά συνήθως οι μεγάλες παραγγελίες συνοδεύονται και από έκπτωση.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα της WSJ, η τεράστια παραγγελία από την IndiGo δεν ευθυγραμμίζεται με την τάση των ασιατικών εταιρειών να επιβραδύνουν τον ρυθμό ανάπτυξης στην ασιατική αεροπορική αγορά.

«Υπάρχει μια μεγάλη μεσαία ινδική τάξη που αναπτύσσεται» ανέφερε ο επικεφαλής πωλήσεων της Airbus, John Leahy.

Σημειώνεται ότι το A320neo, το οποίο πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση τον Σεπτέμβριο, είναι η τελευταία εκδοχή του δημοφιλούς A320, με νέα μηχανή και άλλες συσκευές για τον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμων.

Η παραγγελία της ινδικής αεροπορικής θα είναι η μεγαλύτερη για την Airbus μετά την περσινή της ινδονησιακής Lion Group για 234 Αirbus A320.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v