Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EE: Διαλύθηκε το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα των Φάρατζ-Γκρίλο

Η αποχώρηση μιας Λετονής ευρωβουλευτού οδήγησε σε κατάρρευση το κόμμα «Η Ευρώπη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας». Το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα καλωσόρισε την κατάρρευση της πολιτικής ομάδας των δύο ευρωσκεπτικιστών ηγετών.

EE: Διαλύθηκε το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα των Φάρατζ-Γκρίλο

H κοινοβουλευτική ομάδα των ευρωσκεπτικιστών Νάιτζελ Φάρατζ και Μπέπε Γκρίλο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέρρευσε την Πέμπτη μετά την αποχώρηση Λετονής ευρωβουλευτού.

Μετά την αποχώρηση το κόμμα «Η Ευρώπη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας» δεν είχε βουλευτές από τουλάχιστον επτά χώρες, που αποτελεί τον ελάχιστο αριθμό για τον σχηματισμό κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται πως μετά τις ευρωεκλογές του Μαρτίου ο κ. Φάρατζ συγκέντρωσε 48 ευρωβουλευτές για την δημιουργία ενιαίας πολιτικής ομάδας, με την πλειοψηφία των βουλευτών να προέρχονται από το βρετανικό κόμμα UKIP και 17 από το κόμμα του Γκρίλο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα καλωσόρισε την κατάρρευση της πολιτικής ομάδας των δύο ευρωσκεπτικιστών ηγετών.  «Η πρώτη ήττα για τους ευρωσκεπτικιστές» ανέφερε στο λογαριασμό του στο twitter το ευρωπαϊκό κόμμα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v