Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η βουτιά στη Wall δεν τρόμαξε τον Βuffett

Μου αρέσει να αγοράζω όταν υπάρχει πτώση και όσο μεγαλύτερες οι απώλειες τόσο περισσότερο μου αρέσει να αγοράζω, δήλωσε σε συνέντευξη του στο CNBC ο διάσημος επενδυτής Warren Buffett.

Η βουτιά στη Wall δεν τρόμαξε τον Βuffett

Η πιο διάσημη ατάκα του Warren Buffett είναι «να φοβάσαι όταν οι άλλοι είναι άπληστοι και να είσαι άπληστος όταν οι άλλοι φοβούνται» και όπως προκύπτει από δηλώσεις του στο CNBC συνεχίζει να πιστεύει σε αυτήν.

Ο διάσημος επενδυτής ανέφερε την Πέμπτη πως αγόρασε μετοχές κατά την βουτιά 238 μονάδων τoυ Dow Jones την Τετάρτη.

«Μου αρέσει να αγοράζω όταν υπάρχει πτώση και όσο μεγαλύτερες οι απώλειες τόσο περισσότερο μου αρέσει να αγοράζω» ανέφερε ο 84χρονος Buffett σε συνέντευξη του στο CNBC. Αν και δεν αποκάλυψε ποιες μετοχές αγόρασε, τόνισε πως είναι αναγνωρίσιμα ονόματα.

Μολονότι οι Buffett επισήμανε ότι το ξεπούλημα στη Wall βοήθησε την απόφαση του να αγοράσει, ο ίδιος επέμεινε ότι θα είχε αγοράσει τις μετοχές αυτές ανεξάρτητα από την συνολική απόδοση της αγοράς εκείνη την ημέρα.

«Αν μου έλεγε κανείς ότι η αγορά θα πήγαινε κάτω 500 μονάδες την επόμενη εβδομάδα, θα αγόραζα τις ίδιες επιχειρήσεις και μετοχές την Τετάρτη» υποστήριξε. «Δεν ξέρω πώς να πω τι θα κάνει η αγορά. Ξέρω πώς να επιλέγω επιχειρήσεις για μακροπρόθεσμο ορίζοντα» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Buffett συμβούλεψε τους επενδυτές να επενδύουν μόνο σε εταιρείες που γνωρίζουν. «Αν δεν επενδύεις σε πράγματα που γνωρίζεις, ουσιαστικά παίζεις τζόγο» σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v