Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρούν σταδιακά από το Κομπάνι οι τζιχαντιστές

Αδιάκοπες οι συγκρούσεις στη συριακή πόλη. Οι δυνάμεις των ισλαμιστών φαίνεται να χάνουν έδαφος δεχόμενες πλήγματα από ξηρά και αέρος. Ξεπερνούν τους 600 οι νεκροί από την αρχή της σύγκρουσης.

Υποχωρούν σταδιακά από το Κομπάνι οι τζιχαντιστές

Αναδιπλώνονται από το Κομπάνι οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους καθώς συμπληρώνεται περίπου ένας μήνας μαχών με τους Κούρδους.

Σύμφωνα με ξένα πρακτορεία η παρουσία των τζιχαντιστών στην πόλη περιορίζεται πλέον σε δύο θύλακες στα ανατολικά σημεία.

Καταλυτικό ρόλο για τη διαφαινόμενη πλήρη «απαγκίστρωση» των τζιχαντιστών φαίνεται να διαδραματίζουν οι αεροπορικές επιθέσεις που πραγματοποιούν οι δυτικές δυνάμεις.

Μόνο τις δυο τελευταίες ημέρες τα δυτικά αεροσκάφη έκαναν 14 εξόδους με στόχο τις δυνάμεις των τζιχαντιστών στο Κομπάνι και στα περίχωρα της πόλης.

Οι στόχοι που εβλήθησαν περιελάμβαναν μεταξύ άλλων 19 κτίρια που έλεγχαν οι τζιχαντιστές και θέσεις στις οποίες υπήρχαν ενδείξεις ότι «ενεδρεύουν» ελεύθεροι σκοπευτές αλλά και θέσεις πυροβόλων.

Εκπρόσωπος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε ότι οι αεροπορικές επιχειρήσεις στοχεύουν στην καταστροφή των δυνάμεων των τζιχαντιστών και η κατάσταση παραμένει κρίσιμη.

Εν τω μεταξύ, νέο βίντεο με απειλές κατά της Δύσης έδωσαν στη δημοσιότητα οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Αυτήν τη φορά οι τζιχαντιστές που πολεμούν σε Συρία και Ιράκ, σε μία ακόμη προπαγανδιστική τους εμφάνιση, στρέφουν το βλέμμα τους στους στρατιώτες των δυτικών δυνάμεων.

Σημειώνεται πως από τις 16 Σεπτεμβρίου που ξεκίνησαν οι συγκρούσεις στο Κομπάνι συνολικά 662 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Το συριακό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι έχουν σκοτωθεί περίπου 374 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και τουλάχιστον 258 μέλη των Μονάδων Προστασίας του Λαού, της κουρδικής πολιτοφυλακής που υπερασπίζεται την πόλη, 9 ακόμη Κούρδοι και 1 Κούρδος εθελοντής που πολεμούσαν στις τάξεις της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v