Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kίνα: Ετοιμάζει τονωτική ένεση $32 δισ. στις τράπεζες

Τον περασμένο μήνα η κεντρική τράπεζα της Κίνας έριξε 500 δισ. γουάν σε πέντε μεγάλες κρατικές τράπεζες.

Kίνα: Ετοιμάζει τονωτική ένεση $32 δισ. στις τράπεζες

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας σχεδιάζει τονωτική ένεση 32,8 δισ. δολαρίων (200 δισ. γουάν) σε περίπου 20 μεγάλες τράπεζες της χώρας, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη της χώρας.

Όπως μεταδίδει η WSJ, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας έχει ενημερώσει τραπεζικά ιδρύματα να υποβάλλουν αιτήσεις για την άντληση των πόρων στην μορφή τρίμηνων δανείων.

Η κίνηση, η οποία αναμένεται να διοχετεύσει χρήματα σε περιοχές που η κινεζική κυβέρνηση θεωρεί σημαντικές όπως οι κατασκευές και οι μικρές επιχειρήσεις, είναι το τελευταίο από μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής επιβράδυνσης. Τον περασμένο μήνα η κεντρική τράπεζα της Κίνας έριξε 500 δισ. γουάν σε πέντε μεγάλες κρατικές τράπεζες.

Σε αντίθεση με μια πιο ριζική αντίδραση όπως η μείωση των επιτοκίων, η κεντρική τράπεζα της Κίνας στοχεύει σε επί μέρους τονωτικές ενέσεις για να αποφύγει μια έκρηξη χορήγησης δανείων. Στο παρελθόν, η κεντρική τράπεζα είχε χορηγήσει δάνειο 1 τρισ. γουάν στην αναπτυξιακή τράπεζα της χώρας σε συνδυασμό με μέτρα για την ενθάρρυνση του δανεισμού σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v