Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πορτογαλία: Προς ρευστοποίηση ESI και Rioforte

Η Rioforte ανακοίνωσε πως το δικαστήριο θα ορίσει ειδικό εκκαθαριστή για την πώληση των στοιχείων ενεργητικού και την αποπληρωμή των πιστωτών. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για την ESI.

Πορτογαλία: Προς ρευστοποίηση ESI και Rioforte

Δικαστήριο του Λουξεμβούργου αρνήθηκε το αίτημα προστασίας από τους πιστωτές που υπέβαλαν οι ESI και Rioforte του ομίλου Espirito Santo τον Ιούλιο, ανοίγοντας τον δρόμο για ρευστοποίηση των στοιχείων τους.

Σημειώνεται πως οι ESI και Rioforte υπέβαλαν τα αιτήματα μετά την αναγνώριση πως δεν είναι σε θέση να εκπληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις. Η ESI, βασική μονάδα της οποίας είναι η Rioforte, είχε αποκαλυφθεί πως αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα μετά από έλεγχο που διενέργησε η Τράπεζα της Πορτογαλίας.

Όπως μεταδίδει η WSJ, η Rioforte ανακοίνωσε πως το δικαστήριο θα ορίσει ειδικό εκκαθαριστή για την πώληση των στοιχείων ενεργητικού και την αποπληρωμή των πιστωτών. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για την ESI.

Το δικαστήριο δεν ενέκρινε και τα αιτήματα δύο ακόμα εταιρειών του ομίλου Espirito Santo, συμπεριλαμβανομένης και εταιρείας που είχε μερίδιο 20% στην Banco Espirito Santo. Τον Αύγουστο οι πορτογαλικές αρχές προχώρησαν στην διάσωση της τράπεζας.

Οι ρυθμιστικές αρχές στην Πορτογαλία και σε άλλες χώρες που είχε τραπεζικές δραστηριότητες η Espirto Santo ερευνούν τα κανάλια μέσω των οποίων πωλήθηκε το χρέος της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v