Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Platform: Εξαγοράζει την Arysta LifeScience

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει στο πρώτο τρίμηνο του 2015 και να χρηματοδοτηθεί με μετρητά, μετατρέψιμες ομολογίες και χρέος.

Platform: Εξαγοράζει την Arysta LifeScience

Η Platform Speciality Products ήρθε σε συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας παραγωγής αγροχημικών Arysta LifeScience έναντι 3,51 δισ. δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, στην πώληση της Arysta προχωρούν funds που ελέγχονται από την Permira Holdings. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει στο πρώτο τρίμηνο του 2015 και να χρηματοδοτηθεί με μετρητά, μετατρέψιμες ομολογίες και χρέος.

Ο πρόεδρος της Platform, Martin E. Franklin, έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να αποκτήσει ένα «χαρτοφυλάκιο» εταιρειών που παράγουν εξειδικευμένα χημικά προϊόντα. Η σημερινή συμφωνία είναι η τέταρτη εξαγορά που ανακοίνωσε η Platform την τελευταία χρονιά, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Στους μετόχους της εταιρείας με έδρα το Μαϊάμι περιλαμβάνεται και το hedge fund του Bill Ackman, Pershing Square Capital Management, με μερίδιο 24%. H Platform είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η Arysta παράγει μυκητοκτόνα και εντομοκτόνα. Η εταιρεία με έδρα το Δουβλίνο ιδρύθηκε το 2001, μετά την συγχώνευση δύο αγροχημικών εταιρειών. Η Permira εξαγόρασε την Arysta το 2008, έναντι 2,2 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v