Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έχασε 1 δισ. δολάρια σε μια μέρα ο Buffett

Η χθεσινή «βουτιά» στις μετοχές της IBM , μετά την ανακοίνωση αδύναμων αποτελεσμάτων, κόστισε στον μεγαλοεπενδυτή Warren Buffett έως και 1,08 δισ. δολάρια.

Έχασε 1 δισ. δολάρια σε μια μέρα ο Buffett

Στον Warren Buffett δεν αρέσει γενικά να χάνει χρήμα, άρα το να χάσει 1 δισ. δολάρια πριν από το μεσημεριανό του, τη Δευτέρα, μάλλον δεν ήταν κάτι που μπόρεσε να χωνέψει εύκολα.

Σύμφωνα με το CNBC, η βουτιά στις μετοχές της IBM χθες, μετά την ανακοίνωση αδύναμων αποτελεσμάτων, έφερε βαριές απώλειες και για τον μεγαλοεπενδυτή. Η μετοχή υποχώρησε κατά 13,06 δολάρια, και ο ίδιος κατείχε περίπου 70,2 εκατ. μετοχές, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η SEC στις 30 Ιουνίου.

Αυτό σημαίνει πως η πτώση του κόστισε 916,5 εκατ. δολάρια –που μπορεί να είναι ψίχουλα για την Berkshire Hathaway, όμως εξακολουθεί να είναι αξιοσημείωτο ποσό (στο χαμηλό ημέρας για τη μετοχή της IBM, ο Buffett έφτασε να χάνει έως και 1,08 δισ. δολάρια).

Τον Απρίλιο, μετά από μια ακόμα ανακοίνωση αδύναμων αποτελεσμάτων, ο Buffett είχε δηλώσει στο CNBC ότι δεν άλλαξε γνώμη για την IBM, ότι αγόρασε επιπλέον μετοχές φέτος και ότι δεν είχε πουλήσει μετοχή.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της IBM ήταν προσφάτως το τρίτο μεγαλύτερο holding στο χαρτοφυλάκιο του Buffett, μετά τη Wells Fargo και την Coca Cola.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v