Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EKT: Στο τραπέζι και η αγορά εταιρικών ομολόγων

Σύμφωνα με το Reuters η Κεντρική Τράπεζα εξετάζει να πλαισιώσει τις αγορές καλυμμένων ομολόγων και ABS με αγορές εταιρικών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά.

EKT: Στο τραπέζι και η αγορά εταιρικών ομολόγων

Την πιθανότητα να προχωρήσει σε αγορές εταιρικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά εξετάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Όπως υποστηρίζει το πρακτορείο, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ μπορεί να πάρει τη σχετική απόφαση το Δεκέμβριο προκειμένου οι αγορές να αρχίσουν το πρώτο τρίμηνο του 2015.

«Η πίεση προς αυτήν την κατεύθυνση είναι ισχυρή», επισημαίνει πηγή με γνώση των εξελίξεων. Εκπρόσωπος της κεντρικής τράπεζας δήλωσε πάντως ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει πάρει τέτοια απόφαση».
Τέσσερις πηγές ωστόσο επιβεβαίωσαν ότι το θέμα εξετάζεται και η απόφαση θα ληφθεί το Δεκέμβριο, χωρίς να είναι ακόμα βέβαιο ότι θα περάσει.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ ξεκίνησε τη Δευτέρα τις αγορές καλυμμένων ομολόγων ενώ θα προχωρήσει και σε αγορές Asset Backed Securities (ABS). Παρ' όλα αυτά εκφράζεται ανησυχία ότι αυτές οι κινήσεις δεν αρκούν για τη στήριξη της οικονομίας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v