Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Η κεντρική τράπεζα αγόρασε 2% της Mediobanca

Είναι μια πολύ ασυνήθιστη κίνηση από μέρους της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, που δεν φημίζεται για απευθείας αγορές μεριδίων σε ξένες τράπεζες.

Κίνα: Η κεντρική τράπεζα αγόρασε 2% της Mediobanca

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας αγόρασε μερίδιο 2% στην σεβαστή ιταλική επενδυτική τράπεζα Mediobanca, σε μια ακόμη απόδειξη της τάσης της Κίνας να αγοράζει ευρωπαϊκά ενεργητικά στον απόηχο της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη.

Η ιταλική ρυθμιστική αρχή Consob ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ότι η κεντρική τράπεζα της Κίνας απέκτησε στις 14 Οκτωβρίου μετοχικό μερίδιο 2,001% στην Mediabanco.

Η Mediobanca επέστρεψε πρόσφατα σε κερδοφορία μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο κατά την οποία υποχρεώθηκε να αρχίσει αποεπενδύσεις σε μια σειρά μερίδια που κατέχει σε ιταλικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων η Generali, η Telecom Italia και η RCS Mediagroup.

Οι εταιρίες και τα επενδυτικά κεφάλαια της Κίνας έχουν «σαρώσει» την Ευρώπη μετά την κρίση κι έχουν τετραπλασιάσει τις άμεσες επενδύσεις τους από 6,1 δισ. ευρώ το 2010 σε σχεδόν 27 δισ. ευρώ στα τέλη 2012, σύμφωνα με την Deutsche Bank.

Σε κάθε περίπτωση είναι μια πολύ ασυνήθιστη κίνηση από μέρους της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, που δεν φημίζεται για απευθείας αγορές μεριδίων σε ξένες τράπεζες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v