Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Microsoft: Στα $84,4 εκατ. οι αποδοχές του νέου CEO

O Satya Nadella θα λάβει βασικό μισθό $918.917, μπόνους $3,6 εκατ. και έκτακτο πακέτο μετοχών αξίας $59,2 εκατ. για την προαγωγή του σε CEO.

Microsoft: Στα $84,4 εκατ. οι αποδοχές του νέου CEO

Ο νέος CEO της Μicrosoft, Satya Nadella, έλαβε συνολικό πακέτο αποδοχών $84 εκατ. για το περασμένο δημοσιονομικό έτος, μεταδίδει το Bloomberg.

Όπως αναφέρει η Microsoft σε έγγραφο που υπέβαλε σε ρυθμιστικές αρχές, ο κ. Nadella θα λάβει βασικό μισθό $918.917, μπόνους $3,6 εκατ., έκτακτο πακέτο μετοχών αξίας $59,2 εκατ. για την προαγωγή του σε CEO το οποίο δεν μπορεί να εξαργυρώσει ως το 2019. Σε αυτά προστίθεται και ένα επιπρόσθετο πακέτο $13 εκατ. που δόθηκε στον κ. Nadella το 2013 για να μείνει στην εταιρεία κατά τη διάρκεια αναζήτησης CEO.

Ο κ. Nadella επιλέχτηκε στην θέση του CEO περίπου πέντε μήνες πριν το τέλος του οικονομικού έτους που έληξε τον Ιούνιο.

Το επόμενο δημοσιονομικό έτος οι αποδοχές του 45χρονου Nadella θα ανέλθουν στα $18 εκατ., συμπεριλαμβανομένου μισθού $1,2 εκατ.

Σημειώνεται πως και οι δύο προηγούμενοι CEO της Microsoft, ο Bill Gates και ο Steve Ballmer, είχαν μερίδιο μετοχών στην εταιρεία αξίας δισεκατομμυρίων.

«Με την έγκριση του αρχικού ποσού των ετήσιων αποδοχών του κ. Nadella, το συμβούλιο έλαβε υπόψη τόσο τον άγριο ανταγωνισμό για ταλαντούχα στελέχη στον τεχνολογικό τομέα όσο και τις ευθύνες του ηγέτη ενός παγκόσμιου οργανισμού με το μέγεθος και την αναγνώριση της Microsoft» σημειώνεται στο έγγραφο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v