Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Uber: Βάζει στο στόχαστρο και τα εξαθέσια ταξί

Η αμερικάνικη εταιρεία ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει από την Τετάρτη το «Uber XL», ένα σύστημα που θα επιτρέπει στους πελάτες να κλείνουν αυτοκίνητα έξι θέσεων στο Λονδίνο.

Uber: Βάζει στο στόχαστρο και τα εξαθέσια ταξί

H Uber συνεχίζει την κόντρα με τα βρετανικά ταξί εισάγοντας μια νέα υπηρεσία «διαμοιρασμού» αυτοκινήτου, σε μια προσπάθεια να κερδίσει πελάτες από τον επιχειρηματικό κόσμο.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., η αμερικάνικη εταιρεία ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει από την Τετάρτη το «Uber XL», ένα σύστημα που θα επιτρέπει στους πελάτες να κλείνουν αυτοκίνητα έξι θέσεων στο Λονδίνο.

Μέχρι σήμερα η Uber είχε περιορίσει τις δραστηριότητες της στα μικρότερα οχήματα. Είναι η πρώτη φορά που η Uber προσφέρει μεγαλύτερα οχήματα εκτός ΗΠΑ. Η εταιρεία ανέφερε πως το κόμιστρο για την υπηρεσία XL θα είναι περίπου 40% πάνω από το κόστος των φθηνότερων οχημάτων Uber στο Λονδίνο.

Οι νέες τεχνολογίες της οικονομίας του «διαμοιρασμού» έχουν δημιουργήσει προβλήματα στις εταιρείες ταξί, ειδικά στο Λονδίνο. Όπως επισημαίνουν οι F.T., αυτόν τον μήνα η Carlyle έβαλε πωλητήριο στην εταιρεία ταξί Addison Lee. Την περασμένη εβδομάδα η Hailo ανέφερε πως αποσύρεται από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, διαμαρτυρόμενη για τον πόλεμο τιμών από την Uber και την Lyft.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v