Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιούνκερ: Επενδύσεις 300 δισ. και ευελιξία στη λιτότητα

Οι δημοσιονομικοί κανόνες δεν θα αλλάξουν, αλλά μπορούν να εφαρμοστούν με ευελιξία, δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ διεκδικώντας την επικύρωση των ευρωβουλευτών. Δεσμεύθηκε για επενδυτικό πρόγραμμα 300 δισ. σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Γιούνκερ: Επενδύσεις 300 δισ. και ευελιξία στη λιτότητα

Επενδυτικό πρόγραμμα 300 δισ. ευρώ και ευέλικτη εφαρμογή των δημοσιονομικών κανόνων ήταν οι βασικές δεσμεύσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εν όψει της ψηφοφορίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την επικύρωση της νέας Κομισιόν. Οι δημοσιονομικοί κανόνες της Ε.Ε. δεν θα αλλάξουν, αλλά θα εφαρμόζονται με κάποιον βαθμό ευελιξίας, δήλωσε ο κ. Γιούνκερ, ενώ συνεχίζεται η έντονη διαμάχη με Ιταλία και Γαλλία που έχουν διαμηνύσει πως δεν θα σεβαστούν τους κανόνες για μείωση των ελλειμμάτων.

Ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στάθηκε ιδιαίτερα και στο θέμα των επενδύσεων. Επανέλαβε τη δέσμευσή του για επενδυτικό πρόγραμμα 300 δισ. ευρώ και πρόσθεσε ότι στο επίκεντρο θα τεθούν επενδύσεις που στοχεύουν στη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη και θα γίνουν σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Η ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα γίνει στις 13.30 (ώρα Ελλάδος) και αναμένεται -εκτός απροόπτου- να δώσει το πράσινο φως στον πρώην πρόεδρο του Eurogroup και τη νέα σύνθεση της Κομισιόν. Σημειώνεται πως οι επικεφαλής των κυβερνήσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο -μετά από ένα θυελλώδες παρασκήνιο- επέλεξαν επισήμως τον κ. Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v