Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν περνούν το stress test 11 ευρωτράπεζες, λέει το πρακτορείο Efe

Το ισπανικό πρακτορείο επικαλείται διάφορες πηγές, ενώ σημειώνει ότι τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν καθώς η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Δεν περνούν το stress test 11 ευρωτράπεζες, λέει το πρακτορείο Efe

Έντεκα τράπεζες από έξι χώρες δεν θα περάσουν το stress test της ΕΚΤ, υποστηρίζει το ισπανικό πρακτορείο Efe, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο διάφορες πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε αυτές περιλαμβάνονται τέσσερις ελληνικές, τρεις ιταλικές και δύο αυστριακές. Όπως αναφέρεται, τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι δεν περνούν το τεστ, χωρίς όμως να γίνεται αναφορά στο πόσα κεφάλαια θα χρειαστούν (σ.σ. σημειώνεται ότι οι πληροφορίες αναφέρουν πως για τις ελληνικές τράπεζες τα αποτελέσματα είναι απολύτως διαχειρίσιμα). Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει μάλιστα ότι τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν καθώς εξετάζονται μέχρι την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με το Efe στις τράπεζες που δεν περνούν το τεστ περιλαμβάνονται μια κυπριακή και ίσως μια βελγική και μια πορτογαλική.

Εν τω μεταξύ, η ΕΚΤ προειδοποίησε εκ νέου σήμερα για τη φημολογία αναφορικά με το αποτέλεσμα του stress test. Η ΕΚΤ αναφέρει ότι οι όποιες φήμες κυκλοφορούν αναφορικά με αυτό είναι προϊόν σπέκουλας. Υπενθυμίζεται ότι το αποτέλεσμα του τεστ αντοχής του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου ανακοινώνεται την Κυριακή 26 Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v