Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pimco: 18 τράπεζες θα αποτύχουν στα stress test

Ανώτατο στέλεχος της Pimco προβλέπει πως 18 χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί θα αποτύχουν στη διαδικασία αξιολόγησης. Μεταξύ τους θα περιλαμβάνονται γερμανικές και αυστριακές τράπεζες.

Pimco: 18 τράπεζες θα αποτύχουν στα stress test

Λίγο πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την ΕΒΑ, η Pimco διατυπώνει τις δικές της εκτιμήσεις για το τι θα δείξει η διαδικασία αξιολόγησης AQR και τα stress test. Ο επικεφαλής του τμήματος διεθνούς τραπεζικής της Pimco, Philippe Bodereau, προβλέπει πως 18 τράπεζες θα αποτύχουν στη διαδικασία αξιολόγησης.

Ο Bodereau, που διαχειρίζεται το Pimco GIS Capital Securities Fund με κεφάλαια 4,3 δισ. δολ., εκτιμά πως μεταξύ των τραπεζών αυτών θα περιλαμβάνονται γερμανικοί και αυστριακοί χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, καθώς και αδύναμες τράπεζες από την περιφέρεια της ευρωζώνης. 

Σημειώνει ωστόσο, πως ο αντίκτυπος της διαδικασίας αξιολόγησης στις αγορές θα είναι εν τέλει θετικός, προσθέτοντας ότι δεν θεωρεί πως θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές σε εκδόσεις μετοχικού κεφαλαίου ως αποτέλεσμα των stress test.

Εν τω μεταξύ, η ΕΚΤ προειδοποίησε εκ νέου σήμερα για τη φημολογία αναφορικά με το αποτέλεσμα του stress test. Η ΕΚΤ αναφέρει ότι οι όποιες φήμες κυκλοφορούν αναφορικά με αυτό είναι προϊόν σπέκουλας.

Υπενθυμίζεται ότι το αποτέλεσμα του τεστ αντοχής του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου ανακοινώνεται την Κυριακή 26 Οκτωβρίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v