Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Μικρή άνοδος 0,1% δείκτη τιμών καταναλωτή

Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών παρέμεινε σταθερός στο 1,7%. Ο συντελεστής είναι αρκετά χαμηλότερος από την αιχμή του 2,1% που εκδηλώθηκε τον Ιούνιο και οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι το ποσοστό θα διολισθήσει κάτω από το 1%.

ΗΠΑ: Μικρή άνοδος 0,1% δείκτη τιμών καταναλωτή

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε ελαφρώς τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ, λόγω του αυξημένου κόστους για τρόφιμα και στέγαση, αλλά οι πληθωριστικές πιέσεις παρέμειναν σε ελεγχόμενα επίπεδα λόγω της πτώσης στο κόστος ενέργειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών αυξήθηκε 0,1% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον Αύγουστο, κατά τον οποίο είχε υποχωρήσει κατά 0,2%. Τα στοιχεία ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις.

Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών παρέμεινε σταθερός στο 1,7%. Ο συντελεστής είναι αρκετά χαμηλότερος από την αιχμή του 2,1% που εκδηλώθηκε τον Ιούνιο και οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι το ποσοστό θα έχει διολισθήσει κάτω από το 1% έως τις αρχές του ερχόμενου έτους.

Πρόκειται για τον τρίτο συνεχόμενο μήνα που η αύξηση του πληθωρισμού δεν ξεπερνά το 2%.

Οι αναλυτές περίμεναν κατά μέσο όρο ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει στο 1,6% σε σύγκριση με την ανάπτυξη 1,7% του προηγούμενου μήνα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v