Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Credit Suisse υπερδιπλασίασε τα κέρδη της

Σημαντικά υψηλότερα των προσδοκιών τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ελβετική τράπεζα για το τρίτο τρίμηνο. Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη ενώ τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 20%

Η Credit Suisse υπερδιπλασίασε τα κέρδη της

Ο ελβετικός τραπεζικός γίγαντας Credit Suisse Group ανακοίνωσε πως στο τρίτο τρίμηνο του 2014 κατέγραψε καθαρά κέρδη 1,025 δισ. ελβετικών φράγκων, από 454 εκατ. φράγκα το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν και τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν την κερδοφορία του τριμήνου Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2014 στα 810 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, τα προ-φόρων κέρδη ανήλθαν σε 1,622 δισ. φράγκα για με την απόδοση ιδίων κεφαλαίων να ανέρχεται στο 11%.

Τα καθαρά της έσοδα ενισχύθηκαν κατά 20% στα 6,54 δισ. φράγκα έναντι εκτιμήσεων στα 6,17 δισ. 

Σημειώνεται πως η Credit Suisse Group παραδέχθηκε τον προηγούμενο Μάιο την ενοχή της στην υποβοήθηση πελατών της για υπόθαλψη φοροδιαφυγής και αποδέχτηκε να καταβάλλει πρόστιμο 2,6 δισ. δολαρίων, τερματίζοντας έτσι μια μακρόχρονη δικαστική μάχη με τις αμερικανικές αρχές.

Ο διακανονισμός της ελβετικής τράπεζας με τις αρχές των ΗΠΑ περιλαμβάνει την καταβολή 100 εκατ. δολαρίων στην Federal Reserve, 715 εκατ. δολάρια στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες της Νέας Υόρκης και 1,8 δισ. ευρώ στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v