Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Ξεπέρασε τις προσδοκίες ο συνολικός ΡΜΙ

Ανεβάζει ταχύτητα η γερμανική οικονομία. Στο 54,3 διαμορφώθηκε ο συνολικός ΡΜΙ τον Οκτώβριο, από 54,1 τον προηγούμενο μήνα. Ανάσα μετά το μπαράζ αρνητικών μεγεθών για τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Γερμανία: Ξεπέρασε τις προσδοκίες ο συνολικός ΡΜΙ

Θετικά χαρακτηρίζονται τα στοιχεία της Markit για τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης. Οι δείκτες ΡΜΙ δείχνουν σαφή ανάκαμψη για τον ιδιωτικό τομέα της Γερμανίας με ελπίδες για ανάκτηση της δυναμικής κατά το τέταρτο τρίμηνο. 

Συγκεκριμένα, ο συνολικός δείκτης ΡΜΙ ενισχύθηκε τον Οκτώβριο στο 54,3 από 54,1 τον προηγούμενο μήνα. Για τον κλάδο μεταποίησης, ο δείκτης ΡΜΙ ανέκαμψε στο 51,8 από 49.9 τον προηγούμενο μήνα καταρρίπτοντας ακόμη και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις. Για τον κλάδο υπηρεσιών, ο δείκτης υποχώρησε στο  54,8 από 55,7.

«Τα στοιχεία για τον κλάδο υπηρεσιών δείχνουν κάποια αρκετά ικανοποιητική ανάπτυξη στην εγχώρια αγορά και η μεταποίηση ευνοείται από αυτό" αναφέρει ο επικεφαλής ανάλυσης της Markit, Κρις Γουίλιαμσον.

Σημειώνεται πως η Γερμανία κατέγραψε συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,2% το δεύτερο τρίμηνο. Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε μπαράζ αρνητικών οικονομικών μεγεθών που δημιούργησαν ανησυχίες νέας επιβράδυνσης και ανάγκασαν την κυβέρνηση Μέρκελ να υποβαθμίσει τον ετήσιο στόχο ανάπτυξης

"Η εικόνα δεν είναι τόσο μαύρη όσο δείχνουν πολλά επίσημα στοιχεία για τη Γερμανία, αλλά δείχνει ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v