Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nokia: Αύξηση πωλήσεων για πρώτη φορά από το 2011

Η διοίκηση της εταιρείας προχώρησε παράλληλα σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για την κερδοφορία του τμήματος δικτύων, λέγοντας πως τα λειτουργικά κέρδη του έτους θα ξεπεράσουν ελαφρώς το 11%

Nokia: Αύξηση πωλήσεων για πρώτη φορά από το 2011

Την πρώτη της αύξηση πωλήσεων –σε ετήσια βάση- από το 2011 ανακοίνωσε για το γ' τρίμηνο της χρήσης η Nokia. Ωστόσο, ανακοίνωσε προ φόρων ζημιές ύψους 834 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 202 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, λόγω απομείωσης 1,2 δισ. ευρώ επί της αξίας της μονάδας λογισμικού χαρτών "Here".

Όπως ανακοίνωσε η Nokia, οι καθαρές πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 13% στα 3,3 δισ. ευρώ, έναντι των 2,9 δισ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο αλλά και το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, καθώς εξασφάλισε νέα συμβόλαια για άνοιγμα δικτύων σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Ασία. Οι πωλήσεις ήταν υψηλότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η διοίκηση της εταιρείας προχώρησε παράλληλα σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για την κερδοφορία του τμήματος δικτύων, λέγοντας πως τα λειτουργικά κέρδη του έτους θα ξεπεράσουν ελαφρώς το 11%, έναντι του προηγούμενου στόχου για αύξηση από 5% έως 10%.

Η μετοχή της Nokia κατέγραφε άνοδο περίπου 6% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v