Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Αναμενόμενη αύξηση στον αριθμό νέων ανέργων

Ο αριθμός των νέων ανέργων παρέμεινε κάτω από το «όριο» των 300.000 επί έκτη συνεχόμενη εβδομάδα, καταδεικνύοντας ότι τα επίπεδα απολύσεων εργαζομένων παραμένουν χαμηλά.

ΗΠΑ: Αναμενόμενη αύξηση στον αριθμό νέων ανέργων

Όπως αναμενόταν, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική αγορά εργασίας, κατά 17.000, μετά την «βουτιά» της προηγηθείσας περιόδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, στα ταμεία ανεργίας κατατέθηκαν 283.000 αιτήσεις για επίδομα. Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο αριθμός των νέων ανέργων θα αυξηθεί στους 281.000.

Στην εβδομάδα που είχε προηγηθεί, ο αριθμός των νέων ανέργων είχε βουλιάξει στους 266.000, που ήταν τα χαμηλότερα επίπεδα από το 1980.

Γι’αυτό και η τωρινή πτωτική «διόρθωση» ήταν αναμενόμενη, ειδικά καθώς μεσολάβησε και η αργία για την ημέρα του Κολόμβου, κατά την οποία έμειναν κλειστές δημόσιες υπηρεσίες.

Επιπλέον, ο αριθμός των νέων ανέργων παρέμεινε κάτω από το «όριο» των 300.000 επί έκτη συνεχόμενη εβδομάδα, καταδεικνύοντας ότι τα επίπεδα απολύσεων εργαζομένων παραμένουν χαμηλά. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v