Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tesco: Υποβάθμιση από Moody's και Fitch

Oι Moody’s και Fitch ανέφεραν ότι η υποβάθμιση αντανακλά την διαρκή απώλεια ανταγωνιστικότητας στην βρετανική αγορά και τις ανησυχίες για τα «φουσκωμένα» κέρδη.

Tesco: Υποβάθμιση από Moodys και Fitch

Η Fitch και η Moody’s υποβάθμισαν την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Tesco, λίγες ώρες αφότου η βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ επιβεβαίωσε ότι είχε «φουσκώσει» τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., η Moody’s υποβάθμισε την αξιολόγηση της Tesco σε Βaa2 από Baa3, ενώ η Fitch έκοψε την αξιολόγηση της εταιρείας σε «ΒΒΒ-».

Η κίνηση τοποθετεί την Tesco μόλις μια υποβάθμιση μακριά από την κατηγορία «junk».

Oι Moody’s και Fitch ανέφεραν ότι η υποβάθμιση αντανακλά την διαρκή απώλεια ανταγωνιστικότητας στην βρετανική αγορά, με την κερδοφορία να επηρεάζεται από τις λογιστικές προσαρμογές στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η εταιρεία.

Οι αναλυτές της Moody’s αναφέρουν σε ανακοίνωση τους: «Υποβαθμίσαμε την αξιολόγηση της Tesco εξαιτίας των σημαντικά χαμηλότερων κερδών για το πρώτο μισό του δημοσιονομικού έτους 2015, που επηρεάζονται από τις διαρθρωτικές αλλαγές στην αγορά λιανικής τροφίμων στο Η. Βασίλειο καθώς και από τις αβεβαιότητες σχετικά με την έρευνα των αρχών για της λογιστικές παρατυπίες της Tesco».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v