Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαουδική Αραβία: Πτώση στις προμήθειες αργού το Σεπτέμβριο

Οι προμήθειες υποχώρησαν το Σεπτέμβριο κατά 328.000 βαρέλια την ημέρα, στα 9,36 εκατ. βαρέλια. Η είδηση οδήγηση υψηλότερα τις τιμές του αργού και του Brent.

Σαουδική Αραβία: Πτώση στις προμήθειες αργού το Σεπτέμβριο

Η Σαουδική Αραβία μείωσε τις προμήθειες αργού πετρελαίου στη διεθνή και εγχώρια αγορά το Σεπτέμβριο, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloomberg.

Ειδικότερα, τον περασμένο μήνα οι προμήθειες υποχώρησαν κατά 328.000 βαρέλια την ημέρα, στα 9,36 εκατ. βαρέλια. Ωστόσο, το νούμερα αφορά μόνο την ποσότητα με την οποία προμήθευσε η Σαουδική Αραβία την αγορά και όχι την παραγωγή. Σύμφωνα με την πηγή του Bloomberg, η παραγωγή ήταν το Σεπτέμβριο περίπου 100.000 βαρέλια την ημέρα υψηλότερη από ότι τον Αύγουστο.

«Αν αυτή ήταν μια σκόπιμη μείωση από την Σαουδική Αραβία, θα περίμενα να μείωναν την παραγωγή πετρελαίου και όχι μόνο τις προμήθειες στην αγορά» ανέφερε στο Bloomberg αναλυτής της Energy Aspects. «Δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στις μεταβολές αυτές από ότι θα έπρεπε. Δεν βλέπω κάτι που να δείχνει μια κάθετη πτώση στην παραγωγή» πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως η Βενεζουέλα, η Λιβυή και η Αγκόλα έχουν ζητήσει μείωση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ. Οι παγκόσμιες αγορές έχουν υπερβάλλουσα προσφορά κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα και ο ΟΠΕΚ πρέπει να μειώσει την συλλογική παραγωγή κατά τουλάχιστον 500.000 βαρέλια την ημέρα, ανέφερε ο Λίβυος διευθυντής του ΟΠΕΚ, Samir Kamal, προσθέτοντας πως εκφράζει προσωπικές απόψεις.

Η είδηση οδήγησε την τιμή του Brent υψηλότερα κατά 1,1%. Αναλυτικά, η τιμή του συμβολαίου Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου αυξήθηκε 1,1% στα 85,67 δολάρια το βαρέλι και του αργού 0,7% στα 81,11 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v