Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Soros: Η Ρωσία απειλεί την ύπαρξη της Ευρώπης

Σύμφωνα με τον George Soros, καθώς η Ουκρανία θέλει να είναι μέρος της Ευρώπης, η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι μια έμμεση επίθεση στην ΕΕ.

Soros: Η Ρωσία απειλεί την ύπαρξη της Ευρώπης

Η Ευρώπη πρέπει να γίνει πιο ενεργητική στην βοήθεια που προσφέρει στην Ουκρανία στον αγώνα της κατά της Ρωσίας, δήλωσε στο CNBC ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros, τονίζοντας πως είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης.

«Η Ευρώπη πρέπει να 'συμμαζευτεί' και να γίνει πιο ενεργητική στην βοήθεια που προσφέρει στην Ουκρανία να αμυνθεί». «Επειδή η Ουκρανία θέλει να είναι μέρος της Ευρώπης, συνεπώς η επίθεση στην Ουκρανία είναι μια έμμεση επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε.

Κατά τον ίδιον, η Ρωσία απειλεί «την ύπαρξη της Ευρώπης», ενώ συμπλήρωσε πως «είναι καθήκον της Ευρώπης και προς το συμφέρον της να δώσει τη δυνατότητα στην Ουκρανία να πολεμήσει για την ανεξαρτησία της».

Σε ότι αφορά την κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας, ο Soros έχει από καιρό προειδοποιήσει για μια δεύτερη Μεγάλη Ύφεση, υποστηρίζοντας πως η Ευρώπη βρίσκεται ήδη σε αποπληθωρισμό.

«Δεν είμαι ο μόνος. Νομίζω ότι πλέον αυτό αναγνωρίζεται γενικότερα», σημείωσε, προσθέτοντας πως απαιτούνται δημοσιονομικά κίνητρα σε όλη την Ευρώπη –και ιδιαίτερα την Ουκρανία. «Το να το αφήνεις μόνο στην νομισματική πολιτική είναι μονόπλευρο. Χρειάζεσαι και δημοσιονομικά κίνητρα... χρειάζεσαι μια πιο ισορροπημένη πολιτική».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v