Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Procter & Gamble: Έξοδος από τις μπαταρίες Duracell

Η έξοδος από την Duracell θα πραγματοποιηθεί κατά προτίμηση με διαχωρισμό της επιχείρησης σε ανεξάρτητη εταιρία και δικαίωμα των μετόχων σε ανταλλαγή μετοχών της P&G για μετοχές στην νέα εταιρία.

Procter & Gamble: Έξοδος από τις μπαταρίες Duracell

Η Procter & Gamble Co., μεγαλύτερη επιχείρηση καταναλωτικων προϊόντων στον κόσμο, ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου που ανταποκρίθηκαν στις προσδοκιες των αναλυτών και παράλληλα έκανε γνωστό ότι θα εξέλθει από την επιχείρηση μπαταριών Duracell.

Τα καθαρά κέρδη στο οικονομικό α' τρίμηνο μειώθηκαν 34% στα 1,99 δισ. δολ. ή 69 σεντς ανά μετοχή από 3,03 δισ. δολ. ή 1,04 δολ. ανά μετοχή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής επιχείρησης.

Ο διευθύνων σύμβουλος A.G. Lafley επιβάλλει πρόγραμμα αναδιοργάνωσης της P&G με περικοπές των δαπανών, πώληση των επιχειρήσεων τροφών για κατοικίδια και έναρξη διαδικασίας αποεπένδυσης για πάνω από 100 προϊόντα με χαμηλές πωλήσεις.

Η «έξοδος» από την Duracell θα πραγματοποιηθεί κατά προτίμηση με απόσχιση του τμήματος σε μια ανεξάρτητη εταιρία. Θα δοθεί δικαίωμα στους μετόχους να ανταλλάξουν μετοχές της P&G για μετοχές στην νέα εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v