Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Σε υψηλό 6ετίας οι πωλήσεις νεόδμητων οικιών

Εν γένει τα στοιχεία δείχνουν συνεχιζόμενη σταδιακή βελτίωση στην αγορά ακινήτων της αμερικανικής οικονομίας.

ΗΠΑ: Σε υψηλό 6ετίας οι πωλήσεις νεόδμητων οικιών

Οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών αυξήθηκαν ελαφρώς τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ και ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδα έξι ετών.

Οι πωλήσεις νέων σπιτιών αυξήθηκαν στα 467.000 συμβόλαια τον Σεπτέμβριο (στο 12μηνο) σε σύγκριση με 466.000 τον Αύγουστο , σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την αμερικανική κυβέρνηση.

Οι οικονομολόγοι περίμεναν ότι οι πωλήσεις θα μειωθούν και θα διαμορφωθούν στις 455.000. Πάντως τα μεγέθη των πωλήσεων, που είναι πολύ ευμετάβλητα, δεν πλησίασαν καν την εκτίμηση του υπουργείου Εμπορίου, που αρχικά είχε ανακοινώσει ότι οι πωλήσεις ανήλθαν στις 504.000 τον Αύγουστο.

Σε κάθε περίπτωση οι πωλήσεις νεόδμητων ήταν τον Σεπτέμβριο οι υψηλότερες από τον Ιούλιο 2008 και ήταν αυξημένες κατά 17% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Εν γένει τα στοιχεία δείχνουν συνεχιζόμενη σταδιακή βελτίωση στην αγορά ακινήτων της αμερικανικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο