Μικρή πτώση στην Wall εν αναμονή της Fed

Χαμηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, με τα εταιρικά αποτελέσματα και την Fed στο επίκεντρο. Πιέσεις για τις μετοχές ενέργειας. Κάτω από τα $80 υποχώρησε το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο. Οριακές απώλειες για χρυσό.

Μικρή πτώση στην Wall εν αναμονή της Fed

Ήπιες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές στη Wall, μετά από το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο ράλι από τον Ιανουάριο του 2013, με τις μετοχές ενέργειας να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,06% στις 16.796 μονάδες, ο Νasdaq διολισθαίνει 0,17% στις 4.475 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,23% στις 1.960 μονάδες.

Δεκατρείς εταιρείες του S&P 500 θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τη Δευτέρα, μεταξύ των οποίων η Allegran και η Seagate. Από τις εταιρείες του δείκτη που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα μέχρι σήμερα, το 80% έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Σημειώνεται ότι η Fed συνεδριάζει την Τρίτη και την Τετάρτη και οι αγορές αναμένουν αν θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και αν θα προσφέρει ενδείξεις για αλλαγή του guidance όσον αφορά τα επιτόκια.

Στο μέτωπο των macro, ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων κατοικιών αυξήθηκε 0,3% το Σεπτέμβριο, σκαρφαλώνοντας στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο για το 2014. Με βάση τα στοιχεία της αμερικάνικης ένωσης μεσιτών (NAR), ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων ανήλθε στις 105 μονάδες το Σεπτέμβριο, από 104,7 τον Αύγουστο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει πτώση 0,65% στα 80,51 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί οριακά 0,06% στα 1.231 δολάρια ανά ουγκιά.

Νωρίτερα τη Δευτέρα η τιμή του αργού έπεσε κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τα μέσα του 2012. Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου κινείται στο επίπεδο του 1,27.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η Newfield Exploration υποχώρησε 7%, καταγράφοντας την μεγαλύτερη πτώση στον S&P 500.

Πτώση 1,7% σημειώνει η Merch. H δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακευτική των ΗΠΑ ανέφερε πως τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στο τρίτο τρίμηνο στα 895 εκατ. δολάρια, από 1,12 δισ. δολάρια.

Βουτιά 32% σημειώνει η μετοχή της Sarepta Therapeutics, μετά από αίτημα των ρυθμιστικών αρχών για επιπρόσθετα στοιχεία για φάρμακο της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v