Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Chiquita: Συμφωνία εξαγοράς από Βραζιλιάνους επενδυτές

Η Chiquita συμφώνησε την Δευτέρα στην πρόταση εξαγοράς των Joseph Safra και Jose Luis Cutrale για 14,50 δολάρια την μετοχή, ποσό που αποτιμά την εταιρεία στα 1,3 δισ. δολάρια. Οι συνομιλίες με την ιρλανδική Fyffes κατέρρευσαν την Παρασκευή.

Chiquita: Συμφωνία εξαγοράς από Βραζιλιάνους επενδυτές

Βραζιλιάνοι επιχειρηματίες κέρδισαν την μάχη για την εταιρεία τροφίμων Chiquita έναντι 1,3 δισ. δολαρίων, την μεγαλύτερη εξαγορά από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής στις ΗΠΑ τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., η Chiquita συμφώνησε την Δευτέρα στην πρόταση εξαγοράς των Joseph Safra και Jose Luis Cutrale για 14,50 δολάρια την μετοχή, ποσό που αποτιμά την εταιρεία στα 1,3 δισ. δολάρια.

Η πώληση βάζει τέλος σε μια σκληρή μάχη τριών μηνών με την ιρλανδική Fyffes, η οποία σχεδίαζε να συγχωνευτεί με την Chiquita για την δημιουργία του μεγαλύτερου ομίλου μπανάνας στον κόσμο. Οι συνομιλίες με την Fyffes κατέρρευσαν την Παρασκευή.

«H Chiquita απολαμβάνει μια εντυπωσιακή αφοσίωση και αναγνώριση μέσω των εμπορικών σημάτων Chiquita και Fresh Express, προσφέροντας στην εταιρεία ένα δυνατό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για φρέσκα φρούτα και σαλάτες» ανέφεραν σε ανακοίνωση οι Bραζιλιάνοι αγοραστές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v