UBS: Στα 762 εκατ. φράγκα τα κέρδη τριμήνου

Η UBS εμφάνισε αύξηση 32% στα καθαρά κέρδη τριμήνου, τα οποία ανήλθαν στα 762 εκατ. φράγκα, από 577 εκατ. φράγκα το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, χαμηλότερα όμως των 804 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

UBS: Στα 762 εκατ. φράγκα τα κέρδη τριμήνου

Το ποσό των 1,8 δισ. Ελβετικών φράγκων «έβαλε στην άκρη» η UBS για τη διευθέτηση νομικών υποθέσεων το γ' τρίμηνο, αυξάνοντας τα αποθέματά της σε μια περίοδο που βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις αμερικανικές δικαστικές αρχές για διακανονισμό της έρευνας εις βάρος της, για την υπόθεση της χειραγώγησης των τιμών συναλλάγματος.

Η UBS εμφάνισε παράλληλα αύξηση 32% στα καθαρά κέρδη τριμήνου, τα οποία ανήλθαν στα 762 εκατ. φράγκα, από 577 εκατ. φράγκα το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Ωστόσο, αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg, προέβλεπαν πως τα κέρδη της τράπεζας θα ανέρχονταν στα 804 εκατ. φράγκα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, Sergio Ermotti, δήλωσε πως η τράπεζα διαθέτει πλέον «μια καλύτερη εκτίμηση ως προς το πώς να διευθετήσει» τα νομικά ζητήματα. «Τρία χρόνια από τότε που εισάγαμε τη στρατηγική μας, οι δραστηριότητες είναι πολύ ισχυρότερες, η δυναμική των κερδών πολύ μεγαλύτερη και η απόλυτη και σχετική κεφαλαιακή μας θέση μιλά από μόνη της». «Αυτό μας κάνει να έχουμε εμπιστοσύνη στην ικανότητά μας να υλοποιήσουμε την πολιτική επιστροφής κεφαλαίου μας».

Οι μετοχές της τράπεζας καταγράφουν άνοδο μεγαλύτερη του 3% στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης, έχοντας σημειώσει πτώση 6% από την αρχή του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v