ΕΕ: "Εποικοδομητικές" οι τροποποιήσεις που έστειλαν Γαλλία-Ιταλία

Εκπρόσωπος της Κομισιόν χαρακτήρισε χρήσιμες και εποικοδομητικές τις τροποποιήσεις που έστειλαν Ιταλία και Γαλλία στα σχέδια προϋπολογισμού τους για το 2015, σημειώνοντας πως η ΕΕ εξακολουθεί να αναλύει τις πληροφορίες.

ΕΕ: Εποικοδομητικές οι τροποποιήσεις που έστειλαν Γαλλία-Ιταλία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτήρισε τις επιστολές που έστειλαν Γαλλία και Ιταλία για τις τροποποιήσεις στα σχέδια προϋπολογισμού του 2015 «χρήσιμες και εποικοδομητικές» συνεισφορές σε μια διαδικασία που διασφαλίζει ότι οι προϋπολογισμοί ανταποκρίνονται στους στόχους της ΕΕ.

Σημειώνοντας πως η Κομισιόν έχει μέχρι την Τετάρτη να ολοκληρώσει την αξιολόγηση των προϋπολογισμών, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ότι «εξακολουθούμε να αναλύουμε τις πληροφορίες που μας έστειλαν συγκεκριμένα η Ιταλία και η Γαλλία... Καλωσορίζουμε το γεγονός ότι αυτά τα κράτη-μέλη έχουν δεσμευτεί στη διαδικασία του εποικοδομητικού διαλόγου με την Κομισιόν».

H Iταλία και η Γαλλία είχαν παρουσιάσει σχέδια στην Κομισιόν για περαιτέρω μείωση του ελλείμματος, σε μια τελευταία προσπάθεια να κερδίσουν την έγκριση του εκτελεστικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον προϋπολογισμό του 2015.

Οι δύο χώρες είχαν αντισταθεί στις ευρωπαϊκές πιέσεις για ταχύτερη δημοσιονομική προσαρμογή. Ωστόσο, με δύο ξεχωριστές επιστολές προς την Κομισιόν, η Ιταλία και η Γαλλία δεσμεύτηκαν να μειώσουν το έλλειμμα του 2015 κατά επιπλέον 4,5 δισ.ευρώ και 3,6-3,7 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v