Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στροφή στο κόκκινο για την Deutsche Bank

Ζημιές 94 εκατ. ευρώ έγραψε η γερμανική τράπεζα το τρίτο τρίμηνο. Βαρύ το κόστος των δικαστικών υποθέσεων και των νέων ρυθμιστικών κανόνων.

Στροφή στο κόκκινο για την Deutsche Bank

Ζημίες εμφάνισε η Deutsche Bank το τρίτο τρίμηνο του έτους, ξαφνιάζοντας άπαντες, με τη διοίκηση της γερμανικής τράπεζας να αποδίδει την αρνητική αυτή εξέλιξη στο σημαντικό δικαστικό κόστος.

Τα λειτουργικά κέρδη της τράπεζας αυξήθηκαν κατά μόλις 4% στα 374 εκατ. ευρώ καθώς τα αποτελέσματα επιβαρύνθηκαν από προβλέψεις 895 εκατ. ευρώ σχετικές με νομικές διευθετήσεις που αφορούν στη χειραγώγηση του Libor και στη χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος.

Τα κέρδη προ φόρων της Deutsche Bank ανήλθαν στο τρίτο τρίμηνο 2014 σε 266 εκατ. ευρώ.

«Τα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου επηρεάστηκαν σημαντικά από τις προβλέψεις καθώς εργαζόμαστε στην κατεύθυνση της επίλυσης διαφόρων νομικών θεμάτων» αναφέρουν στην σχετική ανακοίνωση, οι δύο συνδιευθύνοντες σύμβουλοι της τράπεζας Anshu Jain και Juergen Fitschen.

Προειδοποίησαν ότι και το κόστος των νέων ρυθμιστικών κανόνων επηρεάζει την τράπεζα, η οποία προχώρησε νωρίτερα φέτος σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 8,5 δισ. ευρώ. Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο κόστος διεθνών συναλλαγών όπου τα κέρδη μειώθηκαν κατά 11% σε ετήσια βάση στα 338 εκατ. ευρώ. Ένα φωτεινό σημείο ωστόσο, όταν το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής, όπου τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 15%, στα 2,2 δις. ευρώ σε τριμηνιαία βάση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v