Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fiat Chrysler: Ετοιμάζει «spin off» για τη Ferrari

Στην απόσχιση (spin off) της Ferrari προχωράει η Fiat Chrysler. Δημόσια προσφορά για το 10% των μετοχών. Το υπόλοιπο 90% θα διανεμηθεί στους μετόχους της αυτοκινητοβιομηχανίας. Τον επόμενο χρόνο θα ολοκληρωθεί ο διαχωρισμός των δραστηριοτήτων των δύο εταιρειών. Άλμα 18% για την μετοχή.

Fiat Chrysler: Ετοιμάζει «spin off» για τη Ferrari

H Fiat Chrysler σχεδιάζει τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της Ferrari (spin off), προχωρώντας σε δημόσια προσφορά (IPO) για το 10% των μετοχών της Ferrari και θα διανέμοντας το υπόλοιπο 90% στους μετόχους της.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία η απόσχιση της Ferrari θα ολοκληρωθεί τον επόμενο χρόνο. Οι μετοχές της Ferrari θα διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ και πιθανόν και στην Ευρώπη.

Ο CEO της Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, δήλωσε πως οι δύο εταιρείες πρέπει να ακολουθήσουν διαφορετικά μονοπάτια.

«Καθώς προχωράμε προς την εξασφάλιση του επιχειρηματικού σχεδίου για το 2014-2018 και εργαζόμαστε για την μεγιστοποίηση της αξίας της επιχείρησης μας προς τους μετόχους, είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε διαφορετικά μονοπάτια για την FCA και την Ferrari. To Συμβούλιο στηρίζει την πεποίθηση της διοίκησης ότι η συναλλαγή αυτή αντιπροσωπεύει την καλύτερη πορεία για την FCA» ανέφερε ο κ. Marchionne.

O προηγούμενος πρόεδρος της Ferrari, Luca Codero di Montezemolo, παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα μετά από 23 χρόνια, ύστερα από διαφωνία με την στρατηγική του κ. Marchionne. 

Όπως μεταδίδει το Business Insisder, μετά την ανακοίνωση της είδησης, η μετοχή της Fiat Chrysler στην Νέα Υόρκη ενισχύεται 18%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v