Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίτροπος Έτινγκερ: Πιθανός ειδικός φόρος στη Google

Αν η Google παίρνει πνευματική ιδιοκτησία από την Ε.Ε. και την χρησιμοποιεί, τότε η Ε.Ε. μπορεί να προστατέψει την περιουσία αυτή και να επιβάλλει έναν φόρο στην Google, δήλωσε σε συνέντευξη του στην Handelsblatt ο κ. Eτινγκερ.

Επίτροπος Έτινγκερ: Πιθανός ειδικός φόρος στη Google

Ο νέος Επίτροπος ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας Γκίντερ Έτινγκερ προέβη σε νέο σχόλιο για την Google, λέγοντας ότι εξετάζει να επιβάλει ειδικό φόρο στον τεχνολογικό κολοσσό για την παρουσίαση υλικού που προστατεύεται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Όπως επισημαίνουν οι F.T., η νέα προειδοποίηση από τον κ. Έτιγνκερ, είναι η τελευταία από μια σειρά επιθέσεων κατά της Google.

«Αν η Google παίρνει πνευματική ιδιοκτησία από την Ε.Ε. και την χρησιμοποιεί, τότε η Ε.Ε. μπορεί να προστατέψει την περιουσία αυτή και να επιβάλλει έναν φόρο στην Google για αυτήν» ανέφερε σε συνέντευξη του στην Handelsblatt.

Ο πρώην Επίτροπος για θέματα ενέργειας, έχει υποστηρίξει ότι η Google μπορεί να εξαναγκαστεί να είναι ουδέτερη και αντικειμενική στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων αναζήτησης, έχει απευθύνει έκκληση για περιορισμό της ισχύος της στην αγορά και έχει εκφράσει ανησυχείς σχετικά με το πρόγραμμα εξέλιξης software για αυτοκίνητα.

«Δεν μπορεί η Google να ετοιμάσει μελλοντικά προϊόντα όπως αυτοκίνητα και τηλεοράσεις και οι ευρωπαϊκές εταιρείες να παραμείνουν στο ρόλο του προμηθευτή» δήλωσε νωρίτερα τον Οκτώβριο.

Σε ερώτηση για την Google και την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, η εκπρόσωπος της απερχόμενης Επιτρόπου Νέιλι Κρους, ανέφερε ότι «η δουλειά της Επιτροπής είναι επιλύει διαφορές στις αγορές και να επιβάλλει τους κανονισμούς, όχι να βάζει στο στόχαστρο εταιρείες».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v