Ευρωζώνη: Απροσδόκητη βελτίωση οικονομικού κλίματος

Ενδείξεις αισιοδοξίας για την ευρωζώνη με τα νέα στοιχεία της Κομισιόν. Πως αλλάζουν τώρα τα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ευρωζώνη: Απροσδόκητη βελτίωση οικονομικού κλίματος

Καλύτερα των προσδοκιών αποδεικνύονται τα στοιχεία για της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη, "εξέλιξη που ενδεχομένως να δείχνει ότι η Γηραιά Ήπειρος γυρίζει σελίδα προς τα τέλη του έτους" όπως σχολιάζει το πρακτορείο Reuters. 

Συγκεκριμένα ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Κομισιόν ενισχύθηκε το Νοέμβριο στο 100,7, από 99,9 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές - σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters - προέβλεπαν αντιθέτως νέα επιδείνωση του κλίματος και υποχώρηση του δείκτη στο 99,7. 

Βελτίωση καταγράφεται σε όλος τους κλάδους, ενώ ιδιαίτερη αισιοδοξία αποτυπώνεται στο λιανικό εμπόριο, τον κλάδο υπηρεσιών και τον κατασκευαστικό κλάδο. Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος ενισχύθηκε στο 0,05 από 0,02 τον προηγούμενο μήνα.

"Ήταν μία ευχάριστη έκπληξη, αν και οι δείκτες στη μεταποίηση έχουν ήδη δείξει βελτίωση του κλίματος¨δήλωσε ο Peter Vanden Houte της ING και συμπλήρωσε: "Με αυτά τα στοιχεία ωστόσο, είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να αποφασίσει κάτι νέο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πριν τα τέλη του έτους".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v