Tim Cook: Είμαι περήφανος που είμαι gay

Με άρθρο του στο Bloomberg ο ισχυρός άνδρας της Apple μιλά για τα δικαιώματα των μειονοτήτων και τον κοινωνικό ρατσισμό και διακηρύσσει: "Είμαι περήφανος που είμαι gay"

Tim Cook: Είμαι περήφανος που είμαι gay

«Παρόλο που ποτέ δεν αρνήθηκα τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό, ποτέ πριν δεν το δήλωσα δημοσίως, μέχρι σήμερα. Επομένως, επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος: Είμαι περήφανος που είμαι γκέι και πιστεύω ότι το να είμαι ομοφυλόφιλος είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μου έδωσε ο Θεός»  δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Apple σε άρθρο του στο Bloomberg σε μία σπάνια προσωπική εξομολόγηση.

Ήταν μια από τις σπάνιες στιγμές που ο Τιμ Κουκ μίλησε για κάτι άλλο από τις δραστηριότητες του αμερικανικού κολοσσού της ψηφιακής τεχνολογίας.  Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το γεγονός ότι είναι γκέι, τον βοήθησε εκτός από το να γίνει πιο σκληρός, να έχει και μεγαλύτερη κατανόηση, ανήκοντας κι εκείνος σε μία μειονότητα. 

"Καθ 'όλη την επαγγελματική μου ζωή, έχω προσπαθήσει να διατηρήσω ένα βασικό επίπεδο προστασίας της ιδιωτικής μου ζωής. Κατάγομαι από ταπεινές ρίζες, και δεν επιδίωξα να στρέψω ποτέ την προσοχή στον εαυτό μου. Η Apple είναι ήδη μία από τις πιο προβεβλημένες εταιρείες στον κόσμο, και μου αρέσει να διατηρώ το ενδιαφέρον στα προϊόντα μας και τα απίστευτα πράγματα που οι πελάτες μας απολαμβάνουν.

Αν και ποτέ δεν έχω αρνηθεί τη σεξουαλικότητά μου, δεν το έχω αναγνωρίσει δημοσίως μέχρι τώρα. Έτσι, επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: Είμαι υπερήφανος που είναι ομοφυλόφιλος, και θεωρώ ότι το να είμαι γκέι είναι από τα μεγαλύτερα δώρα που μου έδωσε ο Θεός.

Το να είμαι gay μου έδωσε μια βαθύτερη κατανόηση του τι σημαίνει είσαι μειοψηφία και ανοίγει ένα παράθυρο στις προκλήσεις που οι άνθρωποι σε άλλες μειονοτικές ομάδες αντιμετωπίζουν κάθε μέρα. Μου έδωσε περισσότερη κατανόηση, η οποία έχει οδηγήσει σε μια πιο πλούσια ζωή. Ήταν σκληρή και δυσάρεστη μαζί μου μερικές φορές, αλλά αυτό μου έδωσε την αυτοπεποίθηση να είμαι ο εαυτός μου, να ακολουθήσω τη δική μου πορεία, και να υψωθώ πάνω από τις αντιξοότητες και τη μισαλλοδοξία. Επίσης, μου έδωσε δέρμα, τόσο χοντρό, όσο ενός ρινόκερου, που είναι αρκετά βολικό όταν είμαι ο διευθύνων σύμβουλος της Apple". 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v