Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Το Νοέμβριο ξεκινάει τις αγορές ABS

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει επιλέξει την Deutsche Bank, την ING, την State Street και την Amundi για να την βοηθήσουν στις αγορές ABS.

ΕΚΤ: Το Νοέμβριο ξεκινάει τις αγορές ABS

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεργαστεί με τέσσερις asset managers για την εκτέλεση του προγράμματος αγορών τιτλοποιημένων δανείων (ABS), το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ΕΚΤ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει επιλέξει την Deutsche Bank, την ING, την State Street και την Amundi για να την βοηθήσουν στις αγορές ABS.

«Ο ρόλος των εκτελεστικών asset manager θα είναι να πραγματοποιούν τις επιθυμητές αγορές ABS σύμφωνα με συγκεκριμένες οδηγίες από και εκ μέρους του ευρωσυστήματος, το οποίο θα διεξάγει due diligence και ελέγχους στις τιμές πριν την έγκριση των συναλλαγών» ανέφερε σε ανακοίνωση η ΕΚΤ.

Oι asset managers, τα ονόματα των οποίων παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο γερμανικό Manager Magazin Online, έχουν προσληφθεί για ένα χρόνο και θα αγοράσουν τα στοιχεία ενεργητικού για λογαριασμό της ΕΚΤ. Τα κέρδη ή οι ζημίες θα μοιραστούν μεταξύ των 18 κρατών της ευρωζώνης

Η ΕΚΤ δεν ανακοίνωσε το κόστος των συμβολαίων. 

Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας να στραφεί σε εξωτερική βοήθεια ακολουθεί παρόμοια κίνηση από την αμερικάνικη κεντρική τράπεζα το 2008, όταν ξεκίνησε τον πρώτο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v